Vilpitön kiitos Kari Rajamäelle

Haluan näin julkisesti vielä kerran kiittää Kari Rajamäkeä siitä, että hän viime töikseen kansanedustajana torppasi paperittomien laittomien siirtolaisten oikeuden julkiseen terveydenhuoltoon.

Laissahan olisi ollut aikuisille samat oikeudet kuin turvapaikahhakijoille ja lapsille samat oikeudet kuin suomalaislapsille suomalaiseen julkiseen terveydenhuoltoon. Lisäksi siihen sisältyi pykälä, että varattomuus ei olisi saanut olla este, eli valtio olisi korvannut kunnille kaikki varattomaksi itsensä ilmoittaneen paperittoman terveydenhuollon menot. Lain mukaan hoitohenkilökuntaa olisi lisäksi sitonut vaitiolovelvollisuus, jolloin laittomia siirtolaisia ei olisi edes saanut ilmoittaa maahanmuuttoviranomaisille.

Tätä lakia perusteltiin mm. sillä, että kustannus ei ole suuri, koska näitä paperittomia on maassamme niin vähän. Voi voi, miten lyhytnäköistä ajattelua moinen olikaan. Lain puolustajat eivät voineet sinisilmäisyydeltään kuvitellakaan mitä oli tulossa.

Kenelläkään ei ole tietoa, kuinka paljon Suomeen on tullut ihmisiä ennen Tornion järjestelykeskuksen perustamista tässä nykyisessä maahanmuuttoaallossa. Juuri raportoitiin Ruotsissa olevan ehkä 40 000 laitonta siirtolaista kateissa – eli eivät ole ilmoittautuneet viranomaisille. Pelkästään Ruotsin luvusta voidaan päätellä, että koko Schengen-alueella näitä on varmasti toistasataa – ellei peräti satoja tuhansia. Jos ehdotettu laki olisi mennyt läpi, nämä kaikki olisivat nyt oikeutettuja käyttämään suomalaista julkista terveydenhuoltoa valtion kustannuksella kunhan vain tulisivat Suomeen ja kertoisivat olevansa varattomia.

Nyt joku sanoo, että ei kukaan lähde angiinan takia Italiasta Suomeen hoitoon. Ei varmaankaan, mutta moni voisi miettiä missä maassa asuvien sukulaisten tai tuttavien nurkkiin kannattaa tulla, jos ei halua rekisteröityä turvapaikanhakijaksi. Jostain syystä kaikki eivät kuitenkaan rekisteröidy. Ja koska rekisteröimättömät eivät saa yhteiskunnan tukia, eivätkä voi myöskään olla palkansaajia, näiden rahantulo on pelkästään kerjuun tai laittomien kanavien varassa. Siksi on hyvä, että meillä ei ole ylimääräisiä vetovoimatekijöitä paperittomille siirtolaisille.

TeroAhlqvist
Perussuomalaiset Pälkäne

Olen 48-vuotias kuntapoliitikko ja pohdiskelija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu