Tero Ahlqvist

Kaikki blogit puheenaiheesta Grexit

Euron olemassaolo vaatii epärehellisyyttä

Englannin keskuspankin pääjohtajana 2003-2013 toiminut Mervyn King lataa (HS, 11.7.2017) suoranaiset madonluvut Eurolle ja sen elämänvalheelle.

Tässä lyhyet haarukkapalat mr. Kingin synkästä yksinpuhelusta:

Kreikan ja Euron liittoa ei olisi koskaan pitänyt syntyä. No, tämä nyt on ihan torikamaa, mutta tiukempaa seuraa.

Portugalin ja Italian pitäminen mukana yhteisvaluutassa .. vaatisivat jonkinlaisia tulonsiirtoja Saksalta ja muilta Pohjois-Euroopan mailta etelään.

Miten erota rahaliitosta

Euroa pidettiin 2000-luvun alkupuolella Euroopan integraation menestystarinana ja jopa symbolina. Euron alkutaival vaikuttikin hyvältä. It-kuplan puhkeamisesta huolimatta euroalueen taloudet kasvoivat melko tasaisesti aina vuoteen 2008 asti. Silloin iski globaali finanssikriisi, jota seurasi yhä jatkuva Euroopan velkakriisi keväällä 2010.  

Aloittaako kreikkalainen nuoralla tanssi dominoefektin?

(Saksalaiset ovat rehellisyydessään selvittäneet |1 mitä tosiaan tuolla demokratian kehdossa on tapahtunut – jo alun alkaen, kun eurorahoitus ja lainajärjestelyt käynnistyivät. On jo selvää, että monet tiesivät alun alkaen mitä tapahtuu |2. Meitä kansalaisia uhkailtiin massatyöttömyydellä, ellemme ryhdy auttaman eteläisiä veljiä.

Valehteliko Stubb myös Suomen Kreikka-linjasta?

Pääministeri Juha Sipilä on nostanut keskeiseen arvoon luottamuksen. Sen perään onkin viime päivinä kyselty valtiovarainministeri Alexander Stubbin kohdalla: Stubb jäi viime viikon lopussa kiinni suorasta valehtelusta eduskunnalle. Tapaus ei kuitenkaan ole Stubbin kohdalla yksittäistapaus. (ks. alla)

Palautetaanpa muistiin vielä yksi episodi keskikesältä:

Näyttää pahasti siltä, että Stubb puhui julkisesti "muunneltua totuutta" myös Suomen linjasta Kreikan velkaneuvottelussa viime heinäkuussa.  

Arvio Euroopan talous- ja rahaliiton kehittämistarpeista

Arvio Euroopan talous- ja rahaliiton kehittämistarpeista

”Uusi EMU jakaa Euroopan” – Pekka Lähteenmäki, Talouselämä 2.10.2015

*

Valtiovarainministeriön asettama työryhmä luovutti Euroopan Unionin talous- ja rahaliiton (EMU) kehittämistarpeita käsitelleen raportin VM:lle viime torstaina 1.10.2015.  Asian tärkeydestä huolimatta raportti ja ennen kaikkea sen sisältämät arviot jäivät väistämättä päivänkohtaisten ”tärkeämpien” uutisten alle ja taustalle.

*

Kreikan "Plan B" ja muut salaiset kaavailut "pahan päivän varalta"

- Kreikka värkkää "taloudellista henkiinjäämis-pakkausta "-

*

Kreikka ei pysty maksamaan velkojaan, jotka ovat pääasiassa vastoin sen omaa tahtoa sen syliin junailtu.  Junailija on Troikka, IMF, EKP ja EK.

Soinin perustelut lehmänkäännökselleen heikkoja

Persujohtaja Timo Soinin perustelut poliittiselle lehmänkäännökselleen ryhtyä tukemaan Kreikan kolmatta tukipakettia ovat heikot. Tämä viittaa hänen haluttomuuteensa ja/tai kyvyttömyyteensä vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon äänestäjille esittämiensä lupausten ja tavoitteiden mukaisesti.

Perussuomalaiset pettivät äänestäjänsä

Arviot siitä, että Perussuomalaiset luopuivat ministerinsalkkujen toivossa suurista lupauksistaan ja tavoitteistaan jo hallitusneuvotteluissa, saivat tänään vahvistusta.

Selitellessään medialle puolueen muuttunutta kantaa ns. bail-out -politiikkaan ja Kreikan tukilainoituksen jatkamiseen – jota se vuosien ajan on jyrkästi vastustanut – eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho myönsi, että muutos tapahtui jo hallitusneuvotteluissa.

Enää KD yksin vastustamassa Kreikka-lainoituksen jatkamista!

Ei voi kuin ihmetellä MTV-ohjelmassa puoluejohtajat SuomiAreenalla esiintyneiden poliitikkojen näkemyksiä Kreikan tukilainoituksesta vielä heinäkuussa 2015.

Eurokriisi tarvitsee leikkaushoitoa: joko Grexit tai Finexit!

Eurokriisi tarvitsee leikkaushoitoa!

Kreikan talous on kuin syöpä, joka vie euroalueen elinvoiman. Ellei syöpäkasvainta leikata (Grexit), se kasvaa ja amputoitavaa on enemmän. Vaarassa on koko euroalueen tulevaisuus. Samoin, jos Suomi amputoi itsensä siitä (Finexit). Tätä valttia tulisi neuvotteluissa käyttää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä